fbpx
Skuad Forex Miri

XTREME PIPS TRADING STRATEGY

Nak Belajar Mcm Mana Trade Forex Dan Pendekkan Learning Curve Sampai Dapat Jana Profit Secara Konsisten? 

Anda dah cuba belajar trade sendiri tapi masih belum jumpa lagi mcm mana caranya untuk konsisten profit dalam forex trading?

Berapa ratus atau berapa ribu dollar yang telah anda loss dalam forex trading?

Jangan teruskan membaca jika anda bukan seorang yang ada inisiatif sendiri untuk praktikkan apa yang anda pelajari. Dah tahu semua benda pasal forex trading tapi tak nak buat langsung. Tolong hentikan membaca sebab sia-sia sahaja anda datang ke kelas ni nanti.

 

Tetapi, jika anda seorang yang benar-benar serius nak belajar forex trading sampai berjaya, teruskan membaca dan kami akan cuba untuk bantu anda untuk keluar dari belenggu margin call dan perangkap yang menyebabkan anda selalu loss dalam market.

SEBELUM NI SAYA PERNAH GIVE-UP DENGAN FOREX TRADING

Saya berpeluang mengenali forex pada tahun 2011 setelah diambil bekerja sebagai sales exec dalam sebuah syarikat broker forex. Kebetulan pada masa tu, industri forex ni tengah hot di Malaysia dan Brunei.

Masa tu saya tak tau apa-apa langsung tentang forex, saya bersemangat kerja pun sebab ditawarkan gaji yang lumayan.

Dalam ofis tu, bila ada waktu lapang, saya akan buka chart & trade dengan menggunakan demo akaun yang syarikat sediakan. Modal dalam tu pulak ada $50k, memang seronok la tekan buy & sell. Jam 4pm adalah waktu yang dinanti-nanti untuk pasang entry sebab waktu ni currency pair bergerak dengan rancak.

Waktu ni saya dah pasang angan-angan, kalaulah saya ada modal sendiri, saya nak resign dari kerja ni & trade forex je full time. Dalam kepala memang imagine yang indah-indah saja, hehehe 💭

Sambil bekerja tu, saya ada projek saya sendiri dan menawarkan web design service kepada sesiapa yang memerlukan website.

Nak dijadikan cerita, tiga bulan selepas bekerja, saya dapat satu projek web design yang lumayan. Memang happy betul la masa tu sebab jarang-jarang dapat order besar.

Cuba teka apa yang saya buat dengan duit tu?

Bila dapat je payment dari customer, saya terus buka akaun trading dengan perasaan yang berkobar-kobar.

Waktu tu saya dah terbayang-bayang yang selepas ni saya akan dapat at least $100 sehari. Saya dah siap buat excel sheet untuk buat formula compounding untuk estimate bila agak-agak saya boleh jadi jutawan kalau dapat profit 10% setiap hari 😂😂😂

Bila ingat balik semua tu sekarang ni, memang lawak. Tapi, masa tu memang saya yakin sangat yang saya dah hebat trade & boleh jadi jutawan dalam tempoh beberapa bulan dengan modal saya tu 🤦‍♂️

Saya depo duit tu ke dalam akaun trading pada hari yang sama dan seperti kebiasaanya, saya akan tunggu jam 4pm untuk cari peluang untuk pasang entry.

Pada hari pertama tu, saya berjaya capai target saya untuk dapatkan profit sebanyak $100. 

Hari kedua, saya trade dan kali ini saya berjaya lagi untuk profit sebanyak $100.

Tahap confident saya meningkat dan saya tersenyum gembira bila terbayang yang tak lama lagi saya akan jadi jutawan 🤑

Semenjak dapat payment dari client tu, saya dah tak masuk ofis lagi dah. 

Bila dah dua hari berturut-turut asyik profit je, saya dah mula jadi lupa diri & hari ketiga tu saya bercadang untuk pasang entry dengan lot saiz yang lebih besar supaya dapat lebih cepat lagi capai matlamat saya.

Pada hari ketiga tu, market agak slow. 

Hati saya dah tak sedap sebab tak biasa tengok keadaan market slow. Sebelum ni, kalau saya trade, memang dah nampak yang market sedang uptrend atau downtrend.

Tapi saya degil jugak nak pasang entry sebab ada target yang perlu dicapai.

Yang peliknya, market macam tak nak bergerak sepanjang hari tu. Saya biarkan saja entry tu & sedapkan hati, esok profit la tu.

Masuk hari ke-empat, hari Khamis, chart masih jugak macam semalam. Saya dah rasa hairan, tapi saya biarkan je. Esok mesti profit punya la ni.

Pada hari kelima tu, saya duduk termenung di hadapan laptop dan tunggu dari pagi sampai ke petang berharap yang hari tu dah boleh tuai hasil.

Masuk jam 9.30PM,  chart tiba-tiba bergerak dengan luar biasa kuat. Saya dah rasa gembira sebab entry saya sikit lagi nak hit TP.

Saat-saat genting ni la kawan saya ajak pegi keluar makan. Kebetulan masa tu saya pun dah kelaparan, jadi saya pun ikut la pegi makan & biarkan saja entry tu. Saya yakin yang saya kali ini akan hit TP lagi seperti yang sebelum-sebelum ni.

Handphone saya dulu tak canggih, cuma dapat nak call dan sms, memang tak dapat la nak monitor entry tu kat handphone.

Sepanjang masa makan tu otak saya masih teringat-ingat dengan entry saya yang masih floating tadi.

Balik je dari kedai makan, benda pertama yang saya check adalah akaun trading.

Laptop pun buat hal, lambat betul loading masa tu.

Bila dah selesai loading & trading platform dah on, saya hairan dan terkejut, sebab balance akaun dah negatif!

Rupa-rupanya, malam tu ada NFP.

Saya telah loss semua modal saya apabila currency pair bertukar arah & saya langsung tidak terfikir untuk pasang stop loss sebelum keluar makan tadi! 😭

Selepas peristiwa tu, saya rasa hilang arah dan saya terus uninstall trading platform.

Saya rasakan harapan saya musnah dan pada waktu itu, saya mengalami kemurungan yang sangat teruk.

Dahlah keesokan hari kena bayar sewa rumah… sedih betul bila ingat balik masa tu dulu.

Saya tak nak anda mengalami kemurungan dan kejatuhan teruk seperti yang pernah saya alami dulu.

Forex trading ni memang berisiko, tetapi, ada caranya untuk kita meminimakan risiko dan konsisten profit secara long term.

Dalam kelas ini, saya dan rakan saya akan kongsikan pengalaman kami jatuh bangun dalam industri ini lebih dari 10 tahun dan akan cuba bantu supaya anda dapat memendekkan learning curve anda.

Saya akan terangkan modul dan apa yang anda akan dapat apabila menghadiri kelas Xtreme Pips Trading Strategy.

Testimoni Peserta Kelas Anjuran Skuad Forex Miri

Untuk kelas kali ini, kami akan bahagikan kepada 2 sesi.

Sesi pertama akan diadakan pada hari Ahad, 5 April 2020 untuk anda belajar semua topik asas dalam forex trading. 

Berdasarkan pengamatan kami dari kelas-kelas lepas, topik asas ini sebenarnya amat penting sebelum kami terangkan tentang bab berkaitan teknik pada hari Selasa 7 April 2020. Anda digalakkan hadir sesi asas ini walaupun dah bertahun trade forex, lebih-lebih lagi jika  anda memang dah lama trade forex dan belajar bermacam-macam jenis teknik tapi masih lagi MC.

Ada satu modul khas untuk anda di akhir kelas, yang kami namakan sebagai, The Missing Piece yang mungkin akan membantu anda untuk keluar dari kitaran maut yang menyebabkan anda depo setiap minggu dan rasa hampir give-up dalam forex trading.

 

Mungkin anda tertanya-tanya, kenapa buat Kelas Advance pada hari bekerja?

Saya akan terangkan…

Untuk topik asas, kita boleh buat pada waktu hujung minggu, sebab ianya topik yang umum dan kita boleh gunakan historical data dari MT4. 

Tetapi, untuk Kelas Advance, kami nak peserta alami sendiri bagaimana trade dengan menggunakan kaedah yang kami akan kongsikan di MT4 anda nanti.

Xtreme Pips ini bukan sekadar teknik sahaja, ianya akan meliputi topik yang sangat penting seperti psikologi dalam forex trading & beberapa perkara yang membezakan seorang forex trader yang konsisten profit dengan pendepo tegar.

KELAS ASAS - ZERO TO HERO

Tarikh

5 April 2020

Masa

8.00AM - 5.00PM

Lokasi

IMPERIAL PALACE HOTEL

Untuk Kelas Asas kali ini, kami akan terangkan dari A hingga Z tentang apa yang anda perlu tahu sebelum memulakan langkah sebagai seorang forex trader.

Ada 8 modul PENTING yang kami akan kongsikan dalam Kelas Asas kali ini:

Asas Forex

Apa itu Forex?
Jenis matawang – currency pair / major pair & exotic pair.
Masa trade forex – forex session
Bid / Ask / Spread
Long / Short (Buy/Sell)
Swap
Commission
Jenis order
Jenis analisis
Leverage
Pips

Forex Broker

Apa itu broker forex?
Jenis broker forex
Jenis akaun forex
Forex regulator
Bagaimana pilih broker
Akaun demo
No deposit bonus

Pengenalan Kepada MT4

Apa itu MT4? windows & android version.
Install MT4 di laptop / smartphone
Cara pasang order di MT4
Cara menggunakan technical tools
Cara setting indicator forex
Cara pasang template di MT4

Tecnical Analysis

Apa itu technical analysis
Jenis chart – bar chart, candlestick & line charts
Support & Resistance
Breakout & Fakeout

Fundamental Analysis

Apa itu fundamental analysis
Kalendar ekonomi
Geopolitic
Central Bank
Interest rates
Inflation & employment
Faktor yang mempengaruhi matawang

Money Management

Risk management
Drawdown
Stop loss
Risk to reward ratio
Margin call
Kongsikan pengalaman margin call

Trading Plan

Apa perlu ada dalam trading plan?
Jenis trader
Cara buat trading plan
Trade journal
Psikologi forex trader yg berjaya

The Missing Piece

Bagaimana untuk ______

_____ yang perlu dielakkan dalam forex trading

KELAS ADVANCE - XTREME PIPS TRADING STRATEGY

Dalam Kelas Advance ni, peserta akan diberikan panduan untuk trade dengan menggunakan Xtreme Pips Trading Strategy.

Kelas ini bukan sekadar mengajar anda teknik untuk trade forex. Ada beribu teknik forex trading yang diajar di luar sana. Ada yang percuma dan anda boleh pelajari di Youtube dan Facebook, dan ada yang berbayar.

Dalam kelas ini nanti, anda akan belajar teknik Xtreme Pips dan selepas itu, kami akan kongsikan kepada anda cara untuk menyusun strategi untuk konsisten profit sebagai seorang forex trader.

 

Penerangan Teknik

Konsep di sebalik teknik
Pemilihan timeframe
Ciri-ciri ____ yang kuat

Indikator

Moving Average

MACD

Filter Untuk Entry

SOP

Bagaimana mengenalpasti setup

Lot saiz untuk entry

Stop Loss & Take Profit

Psikologi Dalam Trading

Live Trade, Q&A

Trading Plan

Trade Journal

Q&A secara terbuka

Tarikh

7 April 2020

Masa

8.00AM - 5.00PM

Lokasi

IMPERIAL PALACE HOTEL

Semoga selepas kelas nanti anda dapat jana profit seperti di bawah

83494937_2759499560795788_523042478811512832_n
gandat
frederick
thomas

Pakej Kelas Xtreme Pips Trading Strategy

Bernilai RM1,997

  • Workbook Asas Forex & Xtreme Pips Trading Strategy
  • Breakfast, Lunch & Coffee Break
  • Full 2-Days Access

SPECIAL PRICE

RM1997

RM800 SAHAJA

PROMO XTREME PIPS

TIKET TERHAD 50 SEAT SAHAJA

Days
Hours
Minutes
Seconds

1. PURCHASE OF DETAILS

Produk Kuantiti* Harga (RM)
Xtreme Pips Trading Strategy
0.00
JUMLAH 0 0.00

2. DETAILS OF CUSTOMERS

3. PAYMENT DETAILS

Sila buat pembayaran ke akaun bank di bawah

  • You must enter email at khusairychen@gmail.com in the email field when making transactions through Internet Banking .
  • You must take and upload a picture of the proof of payment if you make a transaction through a Cash Deposit Machine .
Nominee KHUSAIRY CHEN
No. Account 161181024637
Go to Maybank2u  

Nominee KHUSAIRY CHEN
Account 161181024637
Select FileSwap Files ×
Make sure the file size does not exceed 2000 KB

Untuk Sebarang Pertanyaan & Soalan Berkenaan Kelas “Xtreme Pips Trading Strategy”